Kapustové karbanátky se slaninou

Recept na karbanátky z kapusty a mletého vepřového masa.


4.914x
60 min
2×

Postup přípravy

Vepřové maso umeleme na strojku. Kapustu uvaříme v mírně osolené vodě a také umeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky.

Do mísy dáme pomleté maso a kapustu. Směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku a protlačený česnek. Slaninu necháme vyškvařit, přidáme cibulku, necháme zesklovatět a přilijeme k masu a kapustě. Přidáme strouhanku a vejce a řádně prohněteme. Strouhanky dáme tolik, aby se z hmoty daly tvarovat karbanátky.

Vytvarované kapustové karbanátky se slaninou obalujeme ve strouhance a po obou stranách pozvolna osmažíme.

Kapustové karbanátky se slaninou podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo pečivem. Kapustové karbanátky se slaninou jsou vynikající i studené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové karbanátky se slaninou

Zpět na recept