Vaření.czReceptyKapustové karbanátky s uzeným masem

Kapustové karbanátky s uzeným masem

Chuťově vynikající karbanátky z kapusty a uzeného masa.


5.022x
60 min
3×

Ingredience

3 ksvejce
1 lžícemáslo
1 šálekmléko
1 kscibule
1 kskapusta
houska
2 lžícehladká mouka
olej na smažení
150 guzené maso

podle chuti

sůl
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kapustu uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka. Uvařenou kapustu scedíme, trochu vymačkáme a necháme vychladnout. Spolu s uzeným masem ji pomeleme na masovém strojku. Cibuli očistíme a nasekáme. Housku nastrouháme. Na másle zpěníme cibuli. Zasypeme moukou, krátce osmahneme a za stálého míchání postupně zalijeme mlékem, přičemž dvě lžíce dáme zatím stranou. Svaříme v uvaříme hustou kaši. Tu necháme trochu vychladnout. Do této napůl vychladlé kaše přimícháme žloutky, přidáme mletý pepř, osolíme a vmícháme pomleté maso s kapustou. Vsypeme sekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Na prkénku posypaném nastrouhanou houskou tvarujeme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a obalíme ve strouhané housce. Kapustové karbanátky s uzeným masem smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Kapustové karbanátky s uzeným masem podáváme s bramborovou kaší nebo brambory. Můžeme doplnit čerstvým salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové karbanátky s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena