Kapustové karbanátky s uzeným masem

Chuťově vynikající karbanátky z kapusty a uzeného masa.


5.022x
60 min
3×

Ingredience

3 ksvejce
1 lžícemáslo
1 šálekmléko
1 kscibule
1 kskapusta
houska
2 lžícehladká mouka
olej na smažení
150 guzené maso

podle chuti

sůl
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kapustu uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka. Uvařenou kapustu scedíme, trochu vymačkáme a necháme vychladnout. Spolu s uzeným masem ji pomeleme na masovém strojku. Cibuli očistíme a nasekáme. Housku nastrouháme.

Na másle zpěníme cibuli. Zasypeme moukou, krátce osmahneme a za stálého míchání postupně zalijeme mlékem, přičemž dvě lžíce dáme zatím stranou. Svaříme v uvaříme hustou kaši. Tu necháme trochu vychladnout. Do této napůl vychladlé kaše přimícháme žloutky, přidáme mletý pepř, osolíme a vmícháme pomleté maso s kapustou. Vsypeme sekanou petrželovou nať a dobře promícháme.

Na prkénku posypaném nastrouhanou houskou tvarujeme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a obalíme ve strouhané housce. Kapustové karbanátky s uzeným masem smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Kapustové karbanátky s uzeným masem podáváme s bramborovou kaší nebo brambory. Můžeme doplnit čerstvým salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové karbanátky s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká