Tradiční portugalská polévka Caldo verde je vitamínovou bombou, která v těchto dnech zahřeje i zasytí, navíc zalahodí i oku kulináře. V některých částech Portugalska je zvykem dochutit si polévku přímo na talíři trochou červeného vína.
V Portugalsku se k přípravě této polévky používá speciální druh zeleniny podobný kapustě, u nás bude tedy hlavní surovinou kapusta, dále pak brambory a dobrá, třeba i pikantní, klobása.
Jak zahustit polévku a jaký je rozdíl mezi jíškou, zásmažkou a záklechtkou?
Polévky jsou důležitou součástí jídelníčku. Jsou teplým úvodem oběda nebo vydatnou snídaní či svačinou, v zimě pak i sytící a hřející večeří. Jak je můžeme zahustit? Jíška dodá polévce krémovost, hustotu, texturu i vydatnost. Připravit ji můžeme několika způsoby.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena