Zdravý, rychlý a chutný pokrm. Lze připravit i z kapusty mražené.
Hodnocení
4.8
/ 5 (17x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Slanina100 g
Vejce4 ks
Máslo50 g
Cibule1 ks
Kapustový list6-8 ks
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.
Příliš tuhá žebra listů nožem seřízneme, pak listy drobně pokrájíme.
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky.
Cibuli a slaninu společně osmažíme na másle, pak přidáme pokrájenou kapustu. Osolíme, opepříme a dusíme na cibuli a slanině do změknutí kapusty. Vejce rozklepneme a přidáme ke kapustové směsi. Mícháme, než vejce zhoustnou.
Mozeček z kapusty podáváme s chlebem, nebo s uvařenými brambory.
Když vynecháme slaninu, uvítají pokrm i vegetariáni.
Děkuji za inspiraci! Před chvílí jsem udělal dceři, která kapustu nikdy nemusela (zatímco květák má ráda, jako mozeček obzvlášť), a jen se zaprášilo! (Jen s malou obměnou, slaninu jsem totiž neměl, tak jsem použil šunku a dal až k dušení.)
Eva Jílková
Kapustový mozeček.
Já vloni uvařila zapečenou kapustu s uzeným masem a Sýrem plátkovým,brambory zvlášt jako přílohu,zbyla ještě na polévku.Když chci uvařit brokolici,nebo květák,přechází mě chut,je zelenina drahá,ovoce taky některé,skoro stejné jako maso.4asto používám sojovou omáčku,pokrm je pak dobrý,místo petržele dávám provensálské koření,a bazalku.dobrou chut.