Vaření.czReceptyKapušniok - Slezská specialita

Kapušniok - Slezská specialita

Vynikající Slezská specialita z brambor a zelí.


5.06x
160 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksvejce
1 špetkamajoránka
1 špetkapepř mletý
1 hlávkazelí
150 gmásla
1 hrsthladká mouka
2 kgbrambor
4 stroužkyčesnek prolisovaný

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Hlávku zelí nakrouháme a podusíme s trochou soli na másle do poloměkka. Oškrábané brambory natřeme na struhadle, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř, a zpracujeme na těsto (jako na bramborák). Hluboký pekáč vymažeme olejem. Na dno pekáče nalijeme vrstvu z poloviny bramborového těsta (cca 2 cm) a urovnáme. Rovnoměrně poklademe vrstvou podušeného zelí. Na zelí rozlijeme rovnoměrnou vrstvu z druhé poloviny bramborového těsta. 3/4 kostky másla nakrájíme na plátky a poklademe po celém povrchu. Kapušniok pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu a půl, až bude povrch dozlatova. Hotový kapušniok můžeme podávat teplý i studený.
user-icon

autor Jersey

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapušniok - Slezská specialita

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena