Kapří karbanátky

Karbanátky z kapřího masa. Zdravá a chutná varianta karbanátků.


3.1360x
60 min

Ingredience

80 gmáslo
30 gstrouhanka
petrželka
2 ksžloutek
kyselá okurka
400 gkapří maso
350 gvařené nebo prolisované brambory
trocha muškátového oříšku
bramborová kaše

Postup přípravy

Vařené, nebo pečené kapří maso zbavíme všech kostí a kostiček a jemně nasekáme.

Máslo utřeme do pěny, přidáme k němu strouhanku, žloutky, prolisované brambory a samozřejmě nasekané kapří maso. Nakonec ještě ochutíme muškátovým oříškem, trochou jemně nasekané petrželky a solí.

Všechny ingredience pořádně promícháme a ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které pak obalíme v trojobalu. Smažíme v horkém oleji.

Karbanátky podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapří karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.