Karbanátky z kapřího masa. Zdravá a chutná varianta karbanátků.
Hodnocení
3.1
/ 5 (360x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
80 g
máslo
30 g
strouhanka
petrželka
2 ks
žloutek
okurky kyselé
400 g
kapří maso
350 g
vařené nebo prolisované brambory
špetka muškátového oříšku
bramborová kaše
Postup přípravy
Vařené, nebo pečené kapří maso zbavíme všech kostí a kostiček a jemně nasekáme.
Máslo utřeme do pěny, přidáme k němu strouhanku, žloutky, prolisované brambory a samozřejmě nasekané kapří maso. Nakonec ještě ochutíme muškátovým oříškem, trochou jemně nasekané petrželky a solí.
Všechny ingredience pořádně promícháme a ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které pak obalíme v trojobalu. Smažíme v horkém oleji.
Karbanátky podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.