Kapr vařený s máslem

Kapří maso je zdrojem vitamínu skupiny B a nerostných látek, takže bychom jej měli konzumovat častěji, než pouze o Vánocích.


2.982x
45 min

Postup přípravy

Porce kapra nasolíme a necháme odležet. Mezitím v hrnci svaříme 1 litr vody s citronovou šťávou, máslem, cibulí a kořením. Vše přibližně 10 minut povaříme.

Potom do vývaru vložíme porce kapra a na mírném plameni vaříme asi 15 minut. Porce kapra rybí lopatkou opatrně vyjmeme, servírujeme na talíř hřbetem vzhůru, posypeme nastrouhaným křenem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Kapra vařeného s máslem podáváme s vařeným bramborem nebo pouze s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr vařený s máslem

Zpět na recept