Kapr vařený s máslem

Kapří maso je zdrojem vitamínu skupiny B a nerostných látek, takže bychom jej měli konzumovat častěji, než pouze o Vánocích.


2.982x
45 min

Postup přípravy

Porce kapra nasolíme a necháme odležet. Mezitím v hrnci svaříme 1 litr vody s citronovou šťávou, máslem, cibulí a kořením. Vše přibližně 10 minut povaříme. Potom do vývaru vložíme porce kapra a na mírném plameni vaříme asi 15 minut. Porce kapra rybí lopatkou opatrně vyjmeme, servírujeme na talíř hřbetem vzhůru, posypeme nastrouhaným křenem a přelijeme rozpuštěným máslem. Kapra vařeného s máslem podáváme s vařeným bramborem nebo pouze s chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapr vařený s máslem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena