Kapr v oleji

Vynikající rybí salát, na který se vyplatí 12 dní počkat. Kapr naložený v soli, octu a nakonec v kořeněném oleji.


3.4113x
60 min

Postup přípravy

Vykuchaného a očištěného kapra stáhneme z kůže - ale lze použít i s kůží, pokud je dobře očištěná. Rybu nakrájíme na podkovy a nasolíme. Solí nemusíme šetřit, ocet si ji vezme. Takto připraveného kapra necháme v lednici 3 dny uležet.

Poté rybu vyjmeme, důkladně vypereme a vykostíme. Stačí pouze vyjmout páteř, menší kosti se při naložení do octa rozpadnou samy. Vykostěné půlky podkov naložíme do neředěného octa a uložíme na další 2 dny do chladničky.

Pak maso opět opereme a nakrájíme na kostky. Všechno koření v hmoždíři roztlučeme. Podle chuti můžeme přidat i nasekanou feferonku. Nakonec přidáme cibuli nakrájenou na proužky - té by měla být asi 1/3 z váhy masa. Promícháme, zalijeme trochou oleje, znovu promícháme, uzavřeme do 3 l sklenice a dáme do chladničky uležet na 7 dní.

Pro ty, kdo mají rádi majonézové saláty, lze poté dochutit majonézou či tatarkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr v oleji

Zpět na recept