Kapr v oleji

Vynikající rybí salát, na který se vyplatí 12 dní počkat. Kapr naložený v soli, octu a nakonec v kořeněném oleji.


3.4113x
60 min

Postup přípravy

Vykuchaného a očištěného kapra stáhneme z kůže - ale lze použít i s kůží, pokud je dobře očištěná. Rybu nakrájíme na podkovy a nasolíme. Solí nemusíme šetřit, ocet si ji vezme. Takto připraveného kapra necháme v lednici 3 dny uležet.

Poté rybu vyjmeme, důkladně vypereme a vykostíme. Stačí pouze vyjmout páteř, menší kosti se při naložení do octa rozpadnou samy. Vykostěné půlky podkov naložíme do neředěného octa a uložíme na další 2 dny do chladničky.

Pak maso opět opereme a nakrájíme na kostky. Všechno koření v hmoždíři roztlučeme. Podle chuti můžeme přidat i nasekanou feferonku. Nakonec přidáme cibuli nakrájenou na proužky - té by měla být asi 1/3 z váhy masa. Promícháme, zalijeme trochou oleje, znovu promícháme, uzavřeme do 3 l sklenice a dáme do chladničky uležet na 7 dní.

Pro ty, kdo mají rádi majonézové saláty, lze poté dochutit majonézou či tatarkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr v oleji

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena