Kapr s pikantní omáčkou

Jednoduchý recept na kapra, ke kterému vám stačí doma mít základní dochucovací prostředky a solamyl.


3.088x
30 min

Ingredience

sůl
4 porcekapr
olej na smažení

omáčka

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
150 mlvývar
1 lžícesolamyl
1 lžícevoda
2 lžícekečup
2 lžícesójová omáčka
1 kscibule (velká)
mletý černý pepř

na obalení

2 lžícesolamyl
2 lžícevoda

Postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme najemno.

Na troše rozehřátého oleje cibuli pomalu restujeme. Když cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme dozlatova. Pak přidáme vývar, sójovou omáčku a necháme přejít varem. Omáčku zahustíme trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Nakonec přidáme kečup, podle chuti osolíme a opepříme a už jen krátce povaříme.

Rozpálíme si pánev s olejem. Porce kapra důkladně osolíme. Solamyl rozmícháme v troše vody a porce kapra v něm obalíme. Obaleného kapra ihned smažíme z obou stran dozlatova.

Na talíři kapra přelijeme připravenou omáčkou a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr s pikantní omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.