Kapr s nádivkou

Již jste někdy jedli nadívaného kapra? Tento je plněn houbovou směsí se šunkou a chutná senzačně.


3.161x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Šunku nakrájíme na nudličky. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na poloviny. Rybu zbavíme hlavy, ocasu, šupin, očistíme ji a omyjeme.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Na másle zpěníme cibulku, osmahneme šunku a přidáme polovinu hub. Okořeníme, vmícháme vejce a necháme zhoustnout.

Připravenou směsí ze šunky a hub dobře naplníme kapra a zpevníme kuchyňskými jehlami. Pekáč vymažeme máslem, kapra do něj vložíme, zasypeme tymiánem a petželí a pečeme 30 minut.

V menším kastrolu podusíme druhou polovinu hub s vínem a touto směsí pak kapra při pečení poléváme.

Kapra servírujeme s vařeným bramborem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr s nádivkou

Zpět na recept