Kapr s bylinkovou omáčkou

Recept na pokrm z kapra, kterého na talíři přeléváme teplou bylinkovou omáčkou.


4.73x
35 min

Postup přípravy

Porce kapra omyjeme, osušíme, nasolíme a zakápneme citronovou šťávou - vymačkanou asi z půlky citronu. Necháme v chladu uležet. Mezitím si připravíme bylinkovou omáčku. Bylinky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Na pánvi zpěníme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Jíšku zředíme mlékem a necháme provařit. Poté omáčku opepříme a přidáme nasekané bylinky. Omáčku za stálého míchání ještě pár minut povaříme. Na pánev dáme máslo, na kterém opečeme porce nasoleného kapra. Osmaženého kapra servírujeme na talíře a každou porci přelijeme bylinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr s bylinkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena