Kapr podle babičky

Recept na přípravu staročeského kapra potěší leckterého rybáře.


3.183x
35 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na másle.

Do porcí kapra uděláme zářezy a do nich vložíme kousky slaniny. Kapra osolíme, opepříme, obalíme v nastrouhaném perníku a rozložíme na kousky alobalu. Ke každé porci přidáme kuličku pepře, jeden hřebíček, kousek bobkového listu a na másle zpěněnou cibulku. Před zabalením zalijeme troškou piva.

Alobal důkladně zabalíme a porce dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.

Servírujeme s vařenými bramborami a kouskem citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr podle babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.