Kapr po třeboňsku

Blíží se Vánoce, a tak i letos na štědrovečerní tabuli určitě nebude chybět kapr.


4.615x
60 min
3×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1 kskapr

omáčka

sůl
1 kscibule
150 gžampiony
100 mlbílé víno
1 lžícehladká mouka
1-2 lžícecitronová šťáva
olej na opečení

podle chuti

sůl
mletý pepř

na potření

4 lžícemáslo

na ozdobu

8 plátkůcitron
4 snítkykadeřavá petrželka

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Vykuchaného kapra očistíme a nakrájíme na podkovy. Potřeme česnekem, osolíme i opepříme a poprášíme moukou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na rozehřátém oleji podkovy opečeme dozlatova společně se žampiony. Kapra vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek poprášíme moukou a přidáme kolečka cibule. Krátce orestujeme, zalijeme vínem a krátce provaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a solí. Kapra po třeboňsku na talíři přelijeme omáčkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Jako přílohu podáváme vařené brambory a zdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr po třeboňsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena