Kapr po třeboňsku

Blíží se Vánoce, a tak i letos na štědrovečerní tabuli určitě nebude chybět kapr.


4.615x
60 min
3×

Postup přípravy

Vykuchaného kapra očistíme a nakrájíme na podkovy. Potřeme česnekem, osolíme i opepříme a poprášíme moukou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Na rozehřátém oleji podkovy opečeme dozlatova společně se žampiony. Kapra vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek poprášíme moukou a přidáme kolečka cibule. Krátce orestujeme, zalijeme vínem a krátce provaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a solí.

Kapra po třeboňsku na talíři přelijeme omáčkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Jako přílohu podáváme vařené brambory a zdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr po třeboňsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty