Kapr po cikánsku

Výborný recept na netradiční úpravu kapra.


3.390x
35 min

Ingredience

omáčka

2 stroužkyčesnek
100 gcibule
3 lžícekečup
100 gžampiony
100 mlčervené víno
3 kspaprika (zelená)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
4 porcekapr
mletý černý pepř

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji opečeme v troubě dorůžova.

Cibule a papriky očistíme. Papriky zbavíme blanek, jádřince a nakrájíme je na nudličky. Cibuli nasekáme najemno. Žampiony a česnek oloupeme. Česnek utřeme a žampiony nakrájíme na plátky.

Mezitím si v hrnci na oleji zpěníme posekanou cibuli, přidáme k ní nudličky papriky a vše krátce podusíme. Potom přidáme plátky žampionů, utřený česnek, kečup a červené víno. Podle chuti přisolíme a znovu krátce podusíme.

Na talíř rozložíme porce kapra a přelijeme připravenou omáčkou. Výborně chutná s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr po cikánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena