Kapr Petra Voka

Kapr špikovaný slaninou pečený na víně.


4.414x
60 min
1×

Ingredience

150 gslanina
5 stroužkůčesnek
5 lžicolej
4 lžícemáslo
150 mlbílé víno
1 lžičkamletá paprika
100 gmandlové lupínky
1 kskapr (2,5 - 3 kg)

podle chuti

sůl

na ozdobu

citron
1 ksčervená paprika
1 ksžlutá paprika
čerstvá zelenina

Postup přípravy

Kapra vykucháme, dáváme pozor na žluč. Očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Slaninu (můžeme použít i anglickou) nakrájíme na nudličky a prošpikujeme podkovy. Pak kapra potřeme česnekem utřeným se solí i paprikou. V pekáčku rozehřejeme olej a odstavíme jej. Na olej rozložíme podkovy kapra, poklademe je kousky másla a v předehřáté troubě na 180 °C za podlévání vínem pečeme do změknutí. Ke konci pečení kapra posypeme mandlovými lupínky. Kapra Petra Voka podáváme s vařenými brambory. Zdobíme plátkem citronu a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr Petra Voka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena