Kapr Petra Voka

Kapr špikovaný slaninou pečený na víně.


4.414x
60 min
1×

Postup přípravy

Kapra vykucháme, dáváme pozor na žluč. Očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Slaninu (můžeme použít i anglickou) nakrájíme na nudličky a prošpikujeme podkovy. Pak kapra potřeme česnekem utřeným se solí i paprikou.

V pekáčku rozehřejeme olej a odstavíme jej. Na olej rozložíme podkovy kapra, poklademe je kousky másla a v předehřáté troubě na 180 °C za podlévání vínem pečeme do změknutí. Ke konci pečení kapra posypeme mandlovými lupínky.

Kapra Petra Voka podáváme s vařenými brambory. Zdobíme plátkem citronu a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr Petra Voka

Zpět na recept