Kapr na východní způsob

Kapr, který se podává vychlazený a s chlebem.


3.070x
35 min

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapra očistíme, omyjeme a naporcujeme.

Do litru vroucí vody dáme cibuli, mrkev, rozinky, hřebíček, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme bobkový list, cukr a necháme zavařit. Potom přidáme porce kapra a na mírném plameni vaříme přibližně 20 minut.

Přibližně 5 minut před dovařením přidáme jemně namletý perník.

Uvařené porce kapra rozložíme na mísu, přelijeme vývarem, ve kterém se kapr vařil a necháme zchladnout.

Podáváme dobře vychlazené s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na východní způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.