Kapr na smetaně

Pečený smetanový kapr na žampionech a slanině.


2.91030x
30 min

Postup přípravy

Kapra omyjeme pod studenou vodou. Naporcujeme jen na podkovy nebo jej vykostíme a připravíme filety. Můžeme jej nechat v celku, ale naporcovaný je lepší. Kapra jemně pokapeme citrovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pekáčku rozehřejeme lžíci oleje a slaninu na něm necháme vyškvařit. Vložíme porce kapra, přidáme žampiony a vše zaprášíme moukou. Směs vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Během pečení jej postupně přeléváme smetanou. Upečeného kapra na smetaně ihned podáváme. Nejlepší jsou vařené brambory. Zdobíme sekanou zelenou petrželkou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapr na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena