Kapr na smetaně

Pečený smetanový kapr na žampionech a slanině.


2.91030x
30 min

Postup přípravy

Kapra omyjeme pod studenou vodou. Naporcujeme jen na podkovy nebo jej vykostíme a připravíme filety. Můžeme jej nechat v celku, ale naporcovaný je lepší. Kapra jemně pokapeme citrovou šťávou a osolíme.

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

V pekáčku rozehřejeme lžíci oleje a slaninu na něm necháme vyškvařit. Vložíme porce kapra, přidáme žampiony a vše zaprášíme moukou. Směs vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Během pečení jej postupně přeléváme smetanou.

Upečeného kapra na smetaně ihned podáváme. Nejlepší jsou vařené brambory. Zdobíme sekanou zelenou petrželkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na smetaně

Zpět na recept