Kapr na póru

Kapr v kombinaci s pórkem, zázvorem a bílým vínem.


2.960x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Porce kapra očistíme, omyjeme, nařízneme a do zářezů vetřeme zázvor.

Máslo rozpustíme, vsypeme cibuli s pórkem a smažíme, než obojí zesklovatí. Pak přidáme porce kapra a opékáme asi 5 až 7 minut. Troubu předehřejeme na 200°C.

Kapra podlijeme bílým vínem, popřípadě trochou vody a pečeme v troubě 15 až 20 minut. Během pečení porce obracíme.

Kapr na póru podáváme s rýží nebo hranolky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na póru

Zpět na recept