Kapr na hořčici

Pořád ještě má u nás více lidí kapra spojeného pouze s vánočními svátky. Je to však škoda, kapr jde připravit na různé způsoby, jako například tento.


3.153x
25 min
1×

Postup přípravy

Porce ryby očistíme, nasolíme a necháme odležet. Pak je z obou stran na másle opečeme, malinko podlijeme a dusíme asi 10 minut zakryté.

Rybu vyjmeme, zasypeme cibulkou a strouhaným křenem a uchováme v teple.

Zbylou šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, naředíme troškou vody, vmícháme hořčici, povaříme a přelijeme přes rybu.

Kapra na hořčici podáváme s brambory a zdobíme plátkem citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na hořčici

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.