Kapr na grilu

Recept na přípravu kapra. Dají se použít i jiné tučnější ryby.


3.45x
20 min

Ingredience

1 paličkačesnek
1 lžícesůl
2 lžičkykmín
1 kskapr
1 lžícehladká mouka
1 lžičkakari koření
1 lžíceprovensálské koření
1 lžícedijonská hořčice
1 lžícemletá sladká paprika

Postup přípravy

Kapra vykucháme a očistíme, oddělíme ploutve a hlavu. Rybu vyfiletujeme (nařízneme kůži podél hřbetu a ostrým nožem po páteři a žebrech oddělíme maso). Vzniknou nám 2 kusy rybích filetů s kůží. Kůži nařežeme napříč a už můžeme do zářezu vetřít sůl a česnek. Z druhé strany filetů použijeme směs, kterou jsme si připravili. Na směs koření použijeme sůl, česnek, hladkou mouku, mletou sladkou papriku, kmín, provensálské koření, hořčici a kari. Hladkou mouku a papriku smícháme dohromady. Promícháme část česneku, kmínu, hořčice, kari a provensálského koření. Rybu osolíme, potřeme česnekem a směsí. Naloženého kapra necháme aspoň 4 hodiny uležet, můžeme nechat i do druhého dne v chladničce. Kapra poprášíme směsí mouky a papriky z obou stran. Kapra pečeme na grilu napřed kůži dolů (orientačně 5 - 8 minut), otočíme a dopečeme podle chuti. Dobu grilování neuvádím, protože každý má jiný gril. Kapra na grilu podáváme s bramborovou přílohou nebo krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor ronald


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena