Kapr na česneku se slaninou

Chutně pečený kapr na slanině a česneku.


3.190x
45 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220 °C.

Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a poklademe plátky anglické slaniny. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Omytou polovinu kapra důkladně potřeme utřeným česnekem a okořeníme podle chuti pikantním kořením. Vložíme do připraveného pekáče vyloženého slaninou, poklademe kolečky cibule a vrch zakryjeme tenkými plátky másla.

V předehřáté troubě zapékáme 35 minut. Během pečení podléváme vroucí vodou a kapra při tom trochu nadzdvihneme, aby se nepřipálil.

Kapra na česneku se slaninou podáváme s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na česneku se slaninou

Zpět na recept