Vaření.czReceptyKančí žebro na klasický způsob

Kančí žebro na klasický způsob

Recept na klasicky pečené kančí žebro.


4.732x
30 min
6×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
2 kscibule
voda
mletý pepř
1 lžícedrcený kmín
300 guzený bok
500 gkančí žebro

Postup přípravy

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půl centimetrové plátky. Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingrediencí je moc a žebro nemá rovný povrch. Pomůžeme si tedy párátky, jimiž přichytáváme vše k masu. Můžeme využít i silnější nitě a žebro obvázat. Vše vložíme do zapékací mísy a přikryjeme. Žebro necháme asi 2 hodiny odležet v lednici. Poté je vyjmeme, podlijeme trochou vody a přikryté pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, použijte alobal. Pak dáme pryč poklici nebo alobal a pozvolna pečeme ještě další hodinu odkryté, aby se nám bok nebo slanina pořádně vypekly a dostaly křupavou kůrčičku. Kančí žebro na klasický způsob podáváme samozřejmě klasicky. S knedlíkem a se zelím nebo jak má kdo rád.
user-icon

autor bogy02

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kančí žebro na klasický způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena