Plátky kančího masa s kapustovou směsí a šípkovou omáčkou. Recept na chutný hlavní chod z kančího masa.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Omáčka
Cukr
Vývar1 dl
Máslo
Mrkev1 ks
Jalovec6 kuliček
Šalotka1 ks
Olivový olej
Řapíkatý celer
Šípková marmeláda2 lžíce
Směs
Slanina1 plátek
Máslo
Smetana1 dl
Mrkev
Kapusta
Šalotka
Řapíkatý celer
Podle chuti
Sůl
Pepř
Ostatní
Kančí hřbet
Postup přípravy
Jako první si připravíme omáčku: v kastrůlku necháme rozpustit kousek másla a orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Pak přisypeme cukr, pár kuliček jalovce a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme šípkovou marmeládu a necháme povařit, aby omáčka zhoustla.
Jako přílohu budeme podávat kapustu: nakrájíme ji na nudličky, necháme krátce povařit v osolené vodě a pak přendáme do mísy s ledovou vodou, abychom zastavili var a kapusta tak neztratila krásnou zelenou barvu. Potom přecedíme a necháme okapat.
V dalším hrnci orestujeme plátek slaniny, přidáme kousek másla a nakrájenou zeleninu. Zalijeme smetanou a necháme zhoustnout.
Pak přidáme spařenou kapustu, osolíme, opepříme a promícháme.
Kančí maso osolíme a opepříme a ze všech stran orestujeme na olivovém oleji. Pak necháme dopéct v troubě na 180 °C.
Šťávu z pánve, na které jsme restovali maso, zalijeme šípkovou omáčkou, aby se chutě spojily.
Asi po 10 minutách vyndáme maso z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odležet.
Šťávu z pekáčku přidáme k omáčce a pak ji přecedíme. Kančí hřbet nakrájíme na plátky a spolu s kapustou a omáčkou nandáme na talíř.