Vaření.czReceptyKančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem
1 fotografie
Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem
Klasický kančí guláš podávaný se špekovými knedlíky. Recept na oblíbenou specialitu z kančího masa.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Uzená paprika
Příloha
Vejce3 ks
Petrželka
Mléko
Mouka
Houska
Špek
Ostatní
Cibule3 ks
Kančí kýta
Drcených rajčat2 lžíce
Podle potřeby
Voda
Chléb
Rostlinný olej
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme rostlinný olej, orestujeme nakrájenou cibuli a zalijeme kapkou vody, aby cibule dostala jednotnou barvu.
Když se voda odpaří, přisypeme uzenou papriku, necháme spojit a zase zalijeme vodou.
Přidáme drcená rajčata a jakmile se směs začne vařit, vložíme do hrnce nakrájené maso, opepříme a osolíme. Necháme rychle zavařit, pak stáhneme var, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Teď si připravíme špekové knedlíky: špek nakrájíme na kostky a necháme orestovat. Do žloutků nalijeme trochu mléka a přisypeme nakrájenou housku. Osolíme, opepříme a promícháme. Pak ke směsi přidáme opečený špek, zaprášíme moukou a postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Namočíme si ruce, vytvarujeme knedlíky a necháme vařit ve vroucí vodě 8 - 10 minut.
Guláš zahustíme nalámaným chlebem a necháme ještě chvíli povařit. Kančí guláš nandáme na talíř a podáváme se špekovým knedlíkem.