S kakaovým těstem podle tohoto receptu se výborně pracuje. A ještě cukroví z něj báječně chutná.
Hodnocení
4.6
/ 5 (19x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Máslo160 g
Solamyl60 g
Kakao20 g
Žloutek2 ks
Cukr moučka80 g
Skořice mletá1 špetka
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 160 g
Mletý hřebíček1 špetka
Postup přípravy
Máslo necháme změknout.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky, bílky na recept nebudeme potřebovat.
Na vál vsypeme odměřenou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, solamyl, kakao, mletou skořici, čerstvě namletý hřebíček a 2 žloutky.
Zpracujeme v hladké kakaové těsto, které necháme odležet v lednici přes noc.
Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 4 mm silný, vykrajujeme libovolné tvary a pečeme v troubě vyhřáté na 170 - 175 °C.
S těstem na kakaové cukroví se skvěle pracuje, nelepí se, neláme a chuťově je moc dobré.
Cukroví z kakaového těsta slepujeme marmeládou, máslovým krémem nebo čokoládovou pomazánkou a zdobíme podle vlastní fantazie. Cukroví potřebuje asi 10 dní odležet, aby změklo, proto si jej připravujeme předem.