Kakaová buchta s tvarohovým prošíváním

Jednoduchý a hlavně rychlý recept na výborné mlsání.


4.735x
75 min
4×

Postup přípravy

Prosejeme mouku s práškem do pečiva, aby bylo těsto vzdušnější. Přidáme vejce, vodu, olej, cukr a kakao. Vše smícháme a těsto vlijeme na plech.

V jiné misce si smícháme tvaroh podle potřeby s polovinou pudinkového prášku, vanilkovým cukrem a žloutky. Dělám i z jednoho. Stačí to, jen je prošívání méně a není tak moc tvarohová. Je však podle toho upravit žloutky. Na jeden tvaroh jeden, na dva dva, a podobně.

Vezmeme si silnější igelitový pytlík nebo malou taštičku, naplníme ji tvarohovou směsí, ustřihneme růžek a podle fantazie děláme prošívání. Osobně dělám klasickou mřížku, někdo vlnky, můžeme i srdce, opravdu je to na vás.

Plech dáme do předehřáté trouby na 180 - 200 °C a pečeme zhruba hodinu, dokud není těsto hotové a krásně vykynuté oproti tvarohu.

Upečenou kakaovou buchtu posypeme moučkovým cukrem a nebo ze 4 smetan ke šlehání vyšleháme šlehačku, nastrouháme čokoládu a dáme ztuhnout do lednice. Obě varianty jsou výborné.

Kakaovou buchtu s tvarohovým prošíváním nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Kateřina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaová buchta s tvarohovým prošíváním

Zpět na recept