Kájin chleba

Snadný recept na chutný domácí chleba, který si může každý upravit podle chuti.


2.77x
160 min

Postup přípravy

Smícháme hladkou mouku, droždí, vlažnou vodu, vlažné mléko, kmín, cukr, sůl a necháme těsto kynout na teplém místě asi hodinu.

Dno nádoby na pečení chleba vysypeme moukou. Rozehřejeme troubu, dáme těsto do nádoby a necháme 20 minut kynout. Před pečením potřeme těsto octem smíchaným s vodou. Chléb pečeme 5 - 10 minut zprudka a pomalu dopékáme asi 45 minut. Chleba můžeme posypat oblíbenými semínky. Podle chuti můžeme semínka také zamíchat do těsta.

Pokud chléb pečeme v plynové troubě, neměli bychom během pečení otevírat, když už tak až ke konci pečení. Také je dobré vložit do trouby nádobu s vodou, aby se chleba hezky stejnoměrně propekl a byl vláčný. Opravdu to mám ověřeno. Bez této finty se mi chleba nikdy nepovede.

Kájin chleba po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako přílohu k různým pokrmům podle chuti.
user-icon

autor LuKa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kájin chleba

Zpět na recept