Kachní prsa v pomerančové omáčce

Recept na opečená kachní prsa, která krájíme na plátky a poléváme pomerančovou omáčkou.


3.0507x
45 min

Ingredience

125 mlsmetana
1 kspomeranč
150 mlkysaná smetana
20 mlpomerančový likér
2 kskachní prsa

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Kachní prsa omyjeme a osušíme. Maso osolíme, opepříme a na pánvi ho kůží dolů opékáme bez tuku asi 7 minut do křupava. Poté obrátíme a z druhé strany kachní prsa také opečeme.

Z dobře omytých pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Vypečenou masovou šťávu smícháme s likérem, pomerančovou šťávou a povaříme, vmícháme sladkou i zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vmícháme citronovou kůru. Omáčku krátce prohřejeme.

Opečená kachní prsa nakrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře a přeléváme pomerančovou omáčkou. Pokrm podáváme s libovolnou přílohou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa v pomerančové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena