Kachní prsa v pomerančové omáčce

Recept na opečená kachní prsa, která krájíme na plátky a poléváme pomerančovou omáčkou.


3.0507x
45 min

Postup přípravy

Kachní prsa omyjeme a osušíme. Maso osolíme, opepříme a na pánvi ho kůží dolů opékáme bez tuku asi 7 minut do křupava. Poté obrátíme a z druhé strany kachní prsa také opečeme.

Z dobře omytých pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Vypečenou masovou šťávu smícháme s likérem, pomerančovou šťávou a povaříme, vmícháme sladkou i zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vmícháme citronovou kůru. Omáčku krátce prohřejeme.

Opečená kachní prsa nakrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře a přeléváme pomerančovou omáčkou. Pokrm podáváme s libovolnou přílohou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa v pomerančové omáčce

Zpět na recept