Kachní prsa v kabátku

Rafinovaný recept, kterým okouzlíte návštěvu i celou rodinu. Kachní prsa v brokolicové směsi a listovém těstě.


2.8511x
90 min

Ingredience

3 ksvejce
1 kgbrokolice
4 lžícebílé víno
600 glistové těsto
50 gvlašské ořechy
2 lžícezelený pepř
3 svazkyčerstvá petrželka
200 gsmetanový sýr
3 kskachní prsa

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Kachní prsa osolíme, opepříme a na másle zprudka opečeme, vychladlá kachní prsa rozpůlíme. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a podusíme ve vypečené masové šťávě společně s vínem. Ořechy opražíme a spolu s brokolicí a petrželkou nasekáme. Jedno vejce oddělíme od bílku. Ten smícháme s ostatními vejci, vypečenou šťávou, brokolicí, ořechy, petrželkou, sýrem, zeleným pepřem, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Listové těsto rozdělíme na 6 dílů a z každého vyválíme plát, čtyřikrát širší a třikrát delší než maso. Polovinu pyré dáme na vnější podélné strany těsta, nahoru položíme maso, pokryjeme zbytkem pyré a okraje těsta k sobě přitlačíme. Vrchní stranu nařízneme a těsto potřeme žloutkem. Kachní prsa v kabátku vložíme do trouby a pečeme cca hodinu, během pečení snížíme teplotu na 160 °C. Kachní prsa v kabátku podáváme ihned po upečení s libovolnou přílohou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa v kabátku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena