Kachní prsa se sladkokyselou omáčkou

Snadný recept na přípravu kachních prsíček, která podáváme s omáčkou ze šalotky a medu.


4.617x
45 min

Ingredience

1 lžícemed
0.5 dlsuché bílé víno
3 kscibule šalotka
2 kskachní prsa s kůží

podle potřeby

olej
silný drůbeží vývar

podle chuti

sůl
citronová šťáva
čerstvý tymián
čerstvý drcený pepř

Postup přípravy

Kachní prsa očistíme, omyjeme, osušíme a do kůže vetřeme sůl. Tymián rozetřeme s trochou oleje a čerstvého drceného pepře. Směsí potřeme stranu prsou bez kůže. Maso necháme v chladu rozležet.

Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. V litinové pánvi rozpálíme olej, na který vložíme kachní prsa nejdříve kůží dolů a pečeme asi 6 - 8 minut. Potom je otočíme a zvolna dopečeme. Hotové maso vyjmeme a uchováme na teple.

Na výpeku orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme lžíci medu, necháme zkaramelizovat a podlijeme vínem. Jakmile se víno odpaří vmícháme vývar a krátce povaříme. Omáčku rozmixujeme do hladké konzistence a podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.

Kachní prsa nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, přelijeme sladkokyselou cibulovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa se sladkokyselou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena