Kachní prsa s těstovinami a malinami

Křehké kachní kousky s těstovinami a sladkou omáčkou.


3.65x
45 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
50 gmrkev
4 lžícemed
50 gšalotka
1 hrnekmaliny
1 lžíceolivový olej
0.3 hrnkuhladká mouka
150 mlmasový vývar
1 lžícecitronová šťáva
4 kskachní prsa
1 lžíceworchesterová omáčka
400 glinguine

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

petrželka
maliny

Postup přípravy

Kachní prsa očistíme a do kůže uděláme nožem mělké zářezy. Maso osolíme a opečeme na pánvi na másle dozlatova.

Přidáme mrkev, šalotku, citronovou šťávu a polovinu masového vývaru, přikryjeme pokličkou a asi 40 minut dusíme. Vmícháme polovinu medu a polovinu malin. Potom vmícháme polovinu mouky a povalíme 3 minuty. Přidáme pepř a worcesterskou omáčku.

Maso podlijeme zbývajícím vývarem a zhruba 1 minutu povaříme, potom do omáčky vmícháme zbytek medu, malin a mouky. Povaříme další 3 minuty.

Maso odložíme na talíř a udržujeme teplé. Omáčku za občasného
zamíchání ještě chvíli vaříme.

Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem linguine (dlouhé širší nudle). Scedíme je a rozdělíme na talíře.

Kachní prsa podélně nakrájíme na plátky silné asi 112 centimetru. Na těstoviny nalijeme trochu omáčky a upravíme plátky masa do tvaru vějíře. Obložíme malinami a petrželkou a podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa s těstovinami a malinami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.