Vaření.czReceptyKachní prsa s mangovým pyré

Kachní prsa s mangovým pyré

Recept na přípravu kachních prsou a mangového pyré s mandlemi. Hlavní chod podáváme s jasmínovou rýží, pokrm je vhodný i pro slavností příležitosti.


3.58x
45 min

Ingredience

1 lžícemáslo
40 gmandle
2 ksšalotka
1 ksmango
2 lžíceportské víno
0.3 lžičkymletý zázvor
1 lžícehnědý cukr
2 kskachní prsa
1 lžičkatmavá sojová omáčka
0.3 lžičkychilli vločky
1-2 lžíceomáčka Teriyaki

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
rýžový ocet

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Kachní prsa očistíme, osušíme a kůží na několika místech nařízneme. Vypeckované a oloupané mango nakrájíme na kousíčky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Mandle spaříme, sloupneme a nasekáme na jemné nudličky. Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme na suchou pánev kůží dolů a pečeme dozlatova. Pak maso otočíme, krátce dopečeme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme odpočinout. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme za stálého míchání zkaramelizovat šalotku s cukrem. Pak přidáme nakrájené mango, přilijeme malé množství vývaru a vína a zvolna dusíme doměkka tak, aby se mango téměř rozvařilo na pyré. Poté směs ochutíme mletým zázvorem, chilli vločkami, sojovou omáčkou a omáčkou Teriyaki. Nakonec vmícháme nasekané mandle a směs krátce povaříme. Mangové pyré podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme rýžovým octem, nebo přisladíme cukrem. Kachní prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky, rozdělíme na porce, obložíme mangovým pyré a podáváme s jasmínovou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa s mangovým pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena