Kachní prsa s mangem

Velice sváteční a netradiční pokrm. Pečená kachní prsíčka s bramborovými pusinkami a mangovou omáčkou.


3.1795x
120 min

Postup přípravy

Do kachních prsíček vetřeme sůl, v pekáčku maso zprudka z obou stran opečeme, podlijeme a pečeme doměkka v troubě na 220 st., pečeme přikryté a poslední půlhodinu odkryjeme, podléváme vodou a přeléváme šťávou. Brambory omyjeme, rozčtvrtíme, uvaříme doměkka a rozšťoucháme s máslem na hustou kaši, osolíme, přidáme muškátový oříšek a vmícháme žloutky po zchladnutí. Sáčkem nastříkáme na plech pusinky a pečeme je asi 10 minut v troubě. Mango rozpůlíme, jednu půlku rozkrájíme na kostičky, druhou na plátky. Měkká prsa vyjmeme. Do vypečené šťávy vložíme mango na kostičky, přisolíme, přidáme likér, vývar a omáčku povaříme. Prsa nakrájíme na plátky, narovnáme je střídavě s plátky manga na talíře, obložíme pusinkami a přelijeme omáčkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa s mangem

Zpět na recept