Vaření.czReceptyKachní prsa s hroznovým vínem

Kachní prsa s hroznovým vínem

Recept na přípravu kachních prsou s omáčkou z červeného hroznového vína.


3.435x
45 min
2×

Ingredience

1-2 kschilli papričky
300 mlčervené víno
20 gčerstvý zázvor
500 gčervené hroznové víno
2 kskachní prsa s kůží

podle chuti

cukr
sůl
balzamikový ocet

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Kachní prsa s kůží očistíme, osušíme a vrchní část kůže lehce nařízneme do čtverečků. Pracujeme opatrně, abychom neprořízli maso. Kachní prsa opékáme zvolna na malém množství oleje nejdříve kůží dolů. Po 6 - 8 minutách, kdy je již kůže zlatavá, prsa otočíme a restujeme další 2 - 3 minuty. Opečené maso osolíme, přendáme do zapékací nádoby kůží nahoru a v předtopené troubě necháme ještě 15 - 20 minut dopéci. Omyté kuličky hroznového vína překrájíme na poloviny a zbavíme peciček. Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Očištěné chilli papričky jemně nasekáme. Na oleji velmi krátce orestujeme zázvor, vmícháme chilli papričky a výpek z kachny. Vše zastříkneme balzamikovým octem, podlijeme vínem a zvolna vaříme, dokud se omáčka nezredukuje asi na 1/3 množství. Nakonec vmícháme hrozny a směs krátce za stálého míchání podusíme. Podle chuti přisladíme. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s hroznovou omáčkou a bramborovými kroketami nebo kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa s hroznovým vínem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena