Recept na přípravu kachních prsou s jemně pikantním pyré z cibule, jablek a čerstvého závoru. Hlavní chod vhodný pro podzimní menu.
2 porce | kachní prsa s kůží |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
pyré | |
3 ks | cibule |
2 ks | jablko |
30 g | čerstvý zázvor |
1 lžíce | třtinový cukr |
1 lžička | balzamikový ocet |
Kachní prsa s kůží očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Na suché rozpálené pánvi zvolna opečeme kachní prsa kůží dolů dozlatova. Potom je otočíme a opečeme krátce i z druhé strany. Pak maso přendáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C necháme asi 20 minut dojít. Mezitím si připravíme pyré. K výpeku z kachních prsou přidáme olej, na kterém opečeme cibuli dozlatova. Pak vmícháme lžíci hnědého cukru a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Přidáme zázvor a nakrájená jablka, vše podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme balzamikovým octem a zvolna podusíme doměkka. Cibulovo-jablečné pyré krátce prošleháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Kachní prsa nakrájíme příčně na plátky, které klademe na pikantní cibulovo-jablečné pyré a podáváme se šťouhanými bramborami.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena