Kachní prsa s bramboráky

Kachní maso s dokonalou přílohou v podobě bramboráků. Skvělá kombinace.


3.916x
60 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
1 lžičkamed
2 lžíceocet balsamico
mletý černý pepř
1 špetkačínské koření
4 plátkykachní prso bez kosti
4 lžícejablečné a švestkové čatní

příloha

6 stroužkůčesnek
sůl
2 lžícemáslo
majoránka
mouka
2 lžíceolivový olej
500 goloupané brambory

na ozdobu

čerstvé bylinky

Postup přípravy

V misce smícháme ocet, med, česnek, čínské koření, sůl a pepř. Kachní prsa na několika místech nařízneme ostrým nožem a potřeme připravenou směsí. Odložíme stranou. Brambory nastrouháme a slijeme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, česnek, sůl, majoránku a zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme 4 lžíce připravené směsi (asi polovina celkového množství) a jemně je rozprostřeme tak, abychom vytvořili čtyři bramboráky. Smažíme 5 - 6 minut z každé strany dozlatova. Ze zbylého těsta usmažíme další čtyři bramboráky. Mezitím rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Maso pečeme na prudkém ohni 3 - 4 minuty z každé strany, až se vytvoří na povrchu křupavá kůrka. Kousky masa zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Poté je nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s bramboráčky a s čatní. Zdobíme čerstvými bylinkami. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa s bramboráky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena