Kachní prsa na špenátu

Recept na snadnou přípravu kachních prsíček, které podáváme s čerstvým orestovaným špenátem a bramborovými noky.


4.423x
60 min
2×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 lžícemáslo
1 ksžloutek
100 ghladká mouka
500 gčerstvý špenát
1 balíčekkachní prsa s kůží
400 gve slupce vařené brambory

podle potřeby

2 lžíceolej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Špenát zbavíme stopek, omyjeme a necháme okapat. Přibližně 100g listů oddělíme, spaříme vařící vodou a jemně usekáme. Ty použijeme do bramborových noků. Ostatní špenát necháme zatím stranou. Česnek oloupeme, jeden stroužek prolisujeme a zbývající nakrájíme na jemné plátky. Kachní prsa s kůží očistíme a osušíme. Rozkrojíme napůl a zbavíme hrudní kosti. Kůži neodstraňujeme, pěkně do ní vetřeme sůl a opepříme. Potom na rozpáleném oleji maso zprudka opékáme nejdříve kůží dolů, dokud nezezlátne. Prsa obrátíme a již jenom krátce necháme zatáhnou. Maso i s výpekem přendáme do zapékací mísy, vložíme do předtopené trouby a asi 20 minut necháme dopéci. Z rozmačkaných brambor, osolené mouky, žloutku, prolisovaného česneku a spařeného špenátu vypracujeme těsto. Z něho tvoříme rukou malé šištičky - nočky, které vkládame do vařící vody. Jakmile nočky vyplavou na povrch, vodu slijeme. V kastrolu rozpustíme máslo, na kterém zpěníme plátky česneku. Vmícháme čerstvý špenát a jen krátce orestujeme na mírném ohni. Osolíme a opepříme. Kachnu rozdělíme na porce, obložíme orestovaným špenátem, přidáme nočky a vše zalijeme vypečenou kachní šťávou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa na špenátu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena