Kachní prsa na jablkách a kalvádosu

Pečená kachní prsa následně podušená ve směsi jablek a kalvadosu. Pokrm vhodný ke slavnostní večeři nebo na party s přáteli.


3.0216x
75 min

Postup přípravy

Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejeme trochu oleje a prsa na něm osmažíme z obou stran. Pánev s masem vložíme do vyhřáté trouby.



Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, zakápneme je citronovou šťávou a podusíme je do měkka. Nakonec je zalijeme kalvádosem a ještě krátce podusíme.



Když jsou prsa upečená, přidáme k nim jablka a na sporáku vše krátce povaříme.



Podáváme přelitá omáčkou a s bramborovou kaší.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa na jablkách a kalvádosu

Zpět na recept