Pečená kachní prsa následně podušená ve směsi jablek a kalvadosu. Pokrm vhodný ke slavnostní večeři nebo na party s přáteli.
olej | |
sůl | |
máslo | |
4 ks | jablko |
citronová šťáva | |
4 ks | kachní prsa |
černý pepř drcený | |
kalvádos (pravý calvados) |
Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejeme trochu oleje a prsa na něm osmažíme z obou stran. Pánev s masem vložíme do vyhřáté trouby.
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, zakápneme je citronovou šťávou a podusíme je do měkka. Nakonec je zalijeme kalvádosem a ještě krátce podusíme.
Když jsou prsa upečená, přidáme k nim jablka a na sporáku vše krátce povaříme.
Podáváme přelitá omáčkou a s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.