Vaření.czReceptyKachní prsa na jablkách a kalvádosu

Kachní prsa na jablkách a kalvádosu

Pečená kachní prsa následně podušená ve směsi jablek a kalvadosu. Pokrm vhodný ke slavnostní večeři nebo na party s přáteli.


3.0216x
75 min

Postup přípravy

Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejeme trochu oleje a prsa na něm osmažíme z obou stran. Pánev s masem vložíme do vyhřáté trouby.

Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, zakápneme je citronovou šťávou a podusíme je do měkka. Nakonec je zalijeme kalvádosem a ještě krátce podusíme.

Když jsou prsa upečená, přidáme k nim jablka a na sporáku vše krátce povaříme.

Podáváme přelitá omáčkou a s bramborovou kaší.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kachní prsa na jablkách a kalvádosu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena