Pečená kachní prsa následně podušená ve směsi jablek a kalvadosu. Pokrm vhodný ke slavnostní večeři nebo na party s přáteli.
olej | |
sůl | |
máslo | |
4 ks | jablko |
citronová šťáva | |
4 ks | kachní prsa |
černý mletý pepř | |
kalvádos |
Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejeme trochu oleje a prsa na něm osmažíme z obou stran. Pánev s masem vložíme do vyhřáté trouby.
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, zakápneme je citronovou šťávou a podusíme je do měkka. Nakonec je zalijeme kalvádosem a ještě krátce podusíme.
Když jsou prsa upečená, přidáme k nim jablka a na sporáku vše krátce povaříme.
Podáváme přelitá omáčkou a s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena