olej | ||
sůl | ||
máslo | ||
4 ks | jablko | |
citronová šťáva | ||
4 ks | kachní prsa | |
černý mletý pepř | ||
kalvádos |
Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejeme trochu oleje a prsa na něm osmažíme z obou stran. Pánev s masem vložíme do vyhřáté trouby.
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, zakápneme je citronovou šťávou a podusíme je do měkka. Nakonec je zalijeme kalvádosem a ještě krátce podusíme.
Když jsou prsa upečená, přidáme k nim jablka a na sporáku vše krátce povaříme.
Podáváme přelitá omáčkou a s bramborovou kaší.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena