Kachní játra na víně

Recept na přípravu kachních jatýrek na víně s ovocem.


4.47x
35 min

Ingredience

5 lžicčervené víno
100 ganglická slanina
čerstvá bazalka
500 gkachní játra
1 ksmenší jablko
150 grůžové hroznové víno

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Játra očistíme od blanek, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na kostičky, pokapeme vínem a zakryté necháme asi 30 minut odležet. Kuličky hroznového vína omyjeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jadérek. Plátky anglické slaniny nakrájíme na větší čtverečky. Na suché pánvi opečeme slaninu do křupava a pak ji vyjmeme. K výpeku přilijeme olej a na rozpáleném tuku z obou stran kachní játra orestujeme dorůžova. Nyní vše polijeme vínem a krátce povaříme. Jakmile se víno odpaří, vmícháme ovoce i slaninu a pokrm prohřejeme. Podle chuti osolíme a opeříme. Kachní játra na víně s ovocem rozdělíme na porce, ozdobíme bazalkou a podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní játra na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena