Hrách a kroupy uvaříme doměkka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Kachnu očistíme a naprocujeme, případně vykostíme. Porce osolíme, pokmínujeme na rozpáleném oleji ji orestujeme dozlatova. Pak kachnu vyjmeme a do výpeku vsypeme cibuli a česnek. Zeleninu taktéž orestujeme dozlatova.
Restovaný česnek s cibulí vmícháme do hrachu a přidáme kroupy. Vše osolíme, opepříme, ochutíme majoránku a přidáme výpek z kachny. Vzniklou hmotu důkladně promícháme.
Do vymazaného pekáče rozložíme porce kachny, zasypeme je šouletem. Kachnu v šouletu pečemem v předehřáté troubě při 150 °C.
Na nahřátý talíř uložíme porci zapečené kachny a obložíme je šouletem. Ihned podáváme.