Fazole namočíme přes noc do studené vody.Tu pak druhý den vyměníme a fazole uvaříme skoro doměkka.
Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata na kousky a klobásu na půlměsíčky.To vše, společně se zelím a rajčatovým protlakem, přidáme k fazolím a vaříme ještě asi 20 minut, dokud fazole a zelenina úplně nezměknou.
Mezitím si připravíme jíšku. Na rozpuštěném másle osmažíme mouku dozlatova a necháme ji na pánvi vychladnout.
Odebereme trochu vývaru z fazolí a rozpustíme v něm kostku Masoxu.Zředěný masový vývar přilijeme do hrnce, vmícháme i vychladlou jíšku. Ochutíme majoránkou, mletým pepřem, špetkou tymiánu a chilli a ještě krátce povaříme.
Hotové podáváme s chlebem.