Jurášův fazolový hrnec

Ptáte se, proč zrovna Jurášův hrnec? Tento vydatný pokrm je oblíbeným jídlem mého syna Juráše. A když se u nás vaří, tak vždy ve velkém. Zkuste ho taky a uvidíte, že vám malý hrnec stačit nebude.


3.4150x
75 min

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do studené vody.Tu pak druhý den vyměníme a fazole uvaříme skoro doměkka.

Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata na kousky a klobásu na půlměsíčky.To vše, společně se zelím a rajčatovým protlakem, přidáme k fazolím a vaříme ještě asi 20 minut, dokud fazole a zelenina úplně nezměknou.

Mezitím si připravíme jíšku. Na rozpuštěném másle osmažíme mouku dozlatova a necháme ji na pánvi vychladnout.

Odebereme trochu vývaru z fazolí a rozpustíme v něm kostku Masoxu.Zředěný masový vývar přilijeme do hrnce, vmícháme i vychladlou jíšku. Ochutíme majoránkou, mletým pepřem, špetkou tymiánu a chilli a ještě krátce povaříme.

Hotové podáváme s chlebem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jurášův fazolový hrnec

Zpět na recept