Jurášův fazolový hrnec

Ptáte se, proč zrovna Jurášův hrnec? Tento vydatný pokrm je oblíbeným jídlem mého syna Juráše. A když se u nás vaří, tak vždy ve velkém. Zkuste ho taky a uvidíte, že vám malý hrnec stačit nebude.


3.4150x
75 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 lžičkysůl
4 lžícemáslo
2 kspaprika
2 lžičkymajoránka
3 kscibule
1 špetkatymián
4 ksrajče
1 konzervarajčatový protlak
1 kostkamasox
3 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
2 lžícehladká mouka
1 špetkachilli koření
1 balíčekbílé fazole
1 špetkamletý černý pepř
1 miskakysané zelí
5 kuličekcelý černý pepř
4 ksostravská klobása
1 sklenicezeleninové sterilované lečo

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do studené vody.Tu pak druhý den vyměníme a fazole uvaříme skoro doměkka.

Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata na kousky a klobásu na půlměsíčky.To vše, společně se zelím a rajčatovým protlakem, přidáme k fazolím a vaříme ještě asi 20 minut, dokud fazole a zelenina úplně nezměknou.

Mezitím si připravíme jíšku. Na rozpuštěném másle osmažíme mouku dozlatova a necháme ji na pánvi vychladnout.

Odebereme trochu vývaru z fazolí a rozpustíme v něm kostku Masoxu.Zředěný masový vývar přilijeme do hrnce, vmícháme i vychladlou jíšku. Ochutíme majoránkou, mletým pepřem, špetkou tymiánu a chilli a ještě krátce povaříme.

Hotové podáváme s chlebem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jurášův fazolový hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena