Jogurtový závin

Recept na jablečný štrúdl z trochu jiného těsta. Výborný k odpolednímu kafíčku nebo čaji.


2.91009x
45 min
3×

Postup přípravy

Mouku rozdrobíme s tukem, přidáme jogurt a vypracujeme hladké těsto, které necháme chviličku odpočinout. Potom ho rozdělíme na dvě půlky, ze kterých vyválíme obdélníky.

Středy posypeme trochou strouhanky, aby nám jablka nerozmočila těsto. Jablka nakrájíme na slaboučké plátky nebo nastrouháme a rozmístíme na těsto. Jablka posypeme ořechy a rozinkami. Jogurtové těsto svineme a okraje založíme pod závin. Hotové jogurtové záviny dáme na vymazaný plech a vršek potřeme rozšlehaným vejcem, aby měly pěknou barvu.

Jogurtové záviny pečeme asi na 200 °C, dokud závin pěkně nezhnědne. Jestli máte příliš kyselá jablka, stačí je nastrouhaná trošku ocukrovat.

Upečený jogurtový závin necháme trochu vychladnout, nakrájíme, pocukrujeme a můžeme podávat.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtový závin

Zpět na recept