Jogurtový moučník s kiwi

Vynikající moučník! Ovšem jeho příprava je velice náročná. Zvlášť se peče korpus z lineckého a piškotového těsta. Ovšem výsledek opravdu stojí za to. Krokant můžete vynechat.


3.0239x
160 min

Postup přípravy

Máslo nasekáme, vložíme do mísy a necháme povolit. Přidáme do něj 50 g cukru, 150 g mouky, špetku soli a špetku kypřícího prášku. Ze všeho vypracujeme linecké těsto, které necháme v lednici 30 minut odležet.



Mezitím si rozpálíme troubu na 180 °C. Vejce rozklepneme, přidáme 100 g cukru a 3 lžíce horké vody. Vše našleháme. Zbytek mouky smícháme se zbytkem kypřícího prášku a přišleháme jej do směsi. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme zhruba 25 minut.



Ze studeného lineckého těsta vyválíme placku a vyložíme jí větší formu. Vložíme do trouby a pečeme asi 12 minut, nebo dokud těsto nezačne růžovět.



Mezitím si namočíme želatinu. Citron spaříme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

Kůru i šťávu smícháme s jogurtem a zbytkem cukru (80g). Podle návodu rozpustíme želatinu a vmícháme ji do jogurtového krému. Směs našleháme a přimícháme smetanu.



Kiwi oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

Velkou kulatou mísu vyložíme fólií. Celou její plochu obložíme plátky kiwi. Na ně opatrně nalijeme polovinu krému a položíme piškotový korpus. Ten zalijeme druhou polovinou krému, zakryjeme lineckým korpusem a posypeme krokantem
.
Takto uležený moučník chladíme minimálně 5 - 6 hodin.


Vychlazený moučník v míse opatrně přiklopíme talířem nebo odpovídajícím kusem nádobí, mísu s talířem překlopíme dnem vzhůru a mísu opatrně oddělíme od moučníku. Opatrně odstraníme fólii.


Podáváme vychlazený.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtový moučník s kiwi

Zpět na recept