Máslo nasekáme, vložíme do mísy a necháme povolit. Přidáme do něj 50 g cukru, 150 g mouky, špetku soli a špetku kypřícího prášku. Ze všeho vypracujeme linecké těsto, které necháme v lednici 30 minut odležet.
Mezitím si rozpálíme troubu na 180 °C. Vejce rozklepneme, přidáme 100 g cukru a 3 lžíce horké vody. Vše našleháme. Zbytek mouky smícháme se zbytkem kypřícího prášku a přišleháme jej do směsi. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme zhruba 25 minut.
Ze studeného lineckého těsta vyválíme placku a vyložíme jí větší formu. Vložíme do trouby a pečeme asi 12 minut, nebo dokud těsto nezačne růžovět.
Mezitím si namočíme želatinu. Citron spaříme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
Kůru i šťávu smícháme s jogurtem a zbytkem cukru (80g). Podle návodu rozpustíme želatinu a vmícháme ji do jogurtového krému. Směs našleháme a přimícháme smetanu.
Kiwi oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
Velkou kulatou mísu vyložíme fólií. Celou její plochu obložíme plátky kiwi. Na ně opatrně nalijeme polovinu krému a položíme piškotový korpus. Ten zalijeme druhou polovinou krému, zakryjeme lineckým korpusem a posypeme krokantem
.
Takto uležený moučník chladíme minimálně 5 - 6 hodin.
Vychlazený moučník v míse opatrně přiklopíme talířem nebo odpovídajícím kusem nádobí, mísu s talířem překlopíme dnem vzhůru a mísu opatrně oddělíme od moučníku. Opatrně odstraníme fólii.
Podáváme vychlazený.