Vyzkoušejte snadný recept na moučník z jogurtového těsta s hruškami, který zvládnou i začínající kuchtíci.
250 g | hruška |
1 lžička | citronová šťáva |
těsto | |
---|---|
200 g | hladká mouka |
3 ks | vejce |
1 lžíce | kypřicí prášek do pečiva |
2 lžíce | horká voda |
100 g | bílý jogurt |
70 g | rozpuštěné máslo |
150 g | cukr |
1 balíček | vanilkový cukr |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
polohrubá mouka na vysypání | |
podle chuti | |
cukr moučka s vanilkou |
Pevnější, oloupané a jadřinců zbavené hrušky nakrájíme na tenčí plátky, které zakapeme citronovou šťávou. Koláčovou formu vytřeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu předtopíme na 180 °C.
Ve velké míse ušleháme vejce s horkou vodou do pěny. Poté postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr, bílý jogurt a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše zpracujeme v hladké těsto. Polovinu jogurtového těsta rozprostřeme do formy a poklademe polovinou nakrájených hrušek, poté doplníme zbývajícím těstem a hruškami a pečeme v předehřáté troubě asi 35 – 40 minut dozlatova.
Vychladlý jogurtový koláč s hruškami posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na porce a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů
Hrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena