Jogurtový dezert

Lehounký letní moučník, který přijde každému vhod. Recept je na velký plech, poloviční dávka se hodí na dort.


4.771x
0
2×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme piškotový korpus a formu na pečení vymažeme a vysypeme moukou. Do vyšší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr. Do druhé misky nachystáme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Nachystáme do sklenice vodu. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme mouku. Po troškách přidáme vodu. Piškotové těsto nalijeme na plech a pečeme při 150 - 200 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

Během pečení si připravíme jogurtový krém. Práškovou želatinu necháme nabobtnat a rozpustíme ji podle návodu. Jogurt smícháme s rumem, cukrem a vychladlou, ale ještě tekutou želatinou. Nakonec přimícháme předem vyšlehanou smetanu ke šlehání. Vše nalijeme na piškotový korpus a dáme do lednice ztuhnout, nejméně na tři hodiny, ideálně do druhého dne.

Pak moučník poklademe jahodami nebo jiným sezónním ovocem. Připravíme 2 balíčky dortového želé podle návodu (rozpustíme ve vodě se sirupem nebo ovocné šťávě) a chladnoucí směsí přelijeme ovoce.
user-icon

autor Anemonne


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká