Vaření.czReceptyJogurtová polévka s okurkou

Jogurtová polévka s okurkou

Tato polévka se podává velmi dobře vychlazená v předem chlazených miskách.


3.1114x
25 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
1 hrstmáta
1 lžičkaolivový olej
300 mlkuřecí vývar
mletý bílý pepř
2 ksokurka salátová
500 mlsmetanový jogurt

na ozdobu

drcený barevný pepř

Postup přípravy

Okurky omyjeme a nakrájíme na kousky, aby se vešly do mixéru. Česnek oloupeme. Lístky máty opereme a osušíme. Vývar necháme vychladnout. Musí být studený. Do mixéru dáme okurky, jogurt, vývar, česnek, mátu a vše důkladně rozmixujeme. Hladkou hmotu ochutíme solí a pepřem. Přelijeme do mrazící nádoby a na 20 minut vložíme do mrazáku, stejně jako misky, ve kterých budeme servírovat. Poté jogurtovou polévku s okurkou rozdělíme do studených misek, zakápneme olivovým olejem, posypeme drceným barevným pepřem a ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jogurtová polévka s okurkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z řecké kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena