Jogurtová polévka s okurkou

Tato polévka se podává velmi dobře vychlazená v předem chlazených miskách.


3.1114x
25 min

Postup přípravy

Okurky omyjeme a nakrájíme na kousky, aby se vešly do mixéru. Česnek oloupeme. Lístky máty opereme a osušíme. Vývar necháme vychladnout. Musí být studený.

Do mixéru dáme okurky, jogurt, vývar, česnek, mátu a vše důkladně rozmixujeme. Hladkou hmotu ochutíme solí a pepřem. Přelijeme do mrazící nádoby a na 20 minut vložíme do mrazáku, stejně jako misky, ve kterých budeme servírovat.

Poté jogurtovou polévku s okurkou rozdělíme do studených misek, zakápneme olivovým olejem, posypeme drceným barevným pepřem a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová polévka s okurkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.