Jogurtová citronová zmrzlina

Recept na velmi chutnou a osvěžující citronovou zmrzlinu, na jejíž výrobu nepotřebujeme žádný zmrzlinovač.


3.022x
160 min
2×

Postup přípravy

Nastrouháme kůru z bio citronu, ale není podmínkou, můžeme použít i obyčejné citrony, jen je musíme důkladně omýt. Dáme pozor, abychom nenastrouhali i bílou část citronové kůry, protože ta je výrazně hořká.

Do mísy dáme cukr moučka, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, citronovou dužinu, hustý bílý neochucený domácí jogurt nebo jogurt řeckého typu a všechno spolu dobře vyšleháme na jednolitý krém, který na noc odložíme do mrazničky, netřeba vůbec promíchávat jako při přípravě jiných zmrzlin. Postačí však i 4 hodiny mrazení a máme zmrzlinu hotovou.

Jogurtovou citronovou zmrzlinu vybereme z mrazničky, necháme chvilku povolit při pokojové teplotě a můžeme servírovat. Recept je opravdu jednoduchý, velmi chutný a určený pro milovníky osvěžující výrazné citronové chuti a jogurtu.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová citronová zmrzlina

Zpět na recept