Jitrnicové karbanátky

Chutné, rychlé a jednoduché jídlo.


3.364x
30 min

Postup přípravy

Sýr a párky nakrájíme na jemné kostičky.

Jitrnicový prejt lehce rozehřejeme, aby šel krásně vymíchat. Přidáme vejce, sýr i jemné párky. Vmícháme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a Adžiku (jedná se o směs koření, jejíž základem je kopr) a v případě potřeby lehce zahustíme strouhankou.

Vzniklou hmotu necháme vychladit a po té již tvoříme karbanátky (placičky). Ty ještě před vložením na pánev obalíme ve strouhance. Na rozpálené pánvi s olejem karbanátky smažíme dozlatova.

Podáváme s vařenou kapustou a bramborem. Pokud placky zůstanou, věřte, že jsou dobré i studené.
user-icon

autor Mark


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jitrnicové karbanátky

Zpět na recept