Jitrnicové karbanátky

Chutné, rychlé a jednoduché jídlo.


3.364x
30 min

Postup přípravy

Sýr a párky nakrájíme na jemné kostičky. Jitrnicový prejt lehce rozehřejeme, aby šel krásně vymíchat. Přidáme vejce, sýr i jemné párky. Vmícháme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a Adžiku (jedná se o směs koření, jejíž základem je kopr) a v případě potřeby lehce zahustíme strouhankou. Vzniklou hmotu necháme vychladit a po té již tvoříme karbanátky (placičky). Ty ještě před vložením na pánev obalíme ve strouhance. Na rozpálené pánvi s olejem karbanátky smažíme dozlatova. Podáváme s vařenou kapustou a bramborem. Pokud placky zůstanou, věřte, že jsou dobré i studené.
user-icon

autor Mark

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jitrnicové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena