Jihočeský toč

Jihočeská specialita. Bramborák pečený v troubě.


2.9892x
45 min

Postup přípravy

Oddělíme si asi 300g brambor a ve slupce je uvaříme doměkka. Pak ze scedíme a necháme vychladit. Chlazení můžeme urychlit studenou vodou.

Syrové i uvařené brambory oloupeme. Oboje nastrouháme. Přidáme k nim mouku, mléko a podle chuti kmín a sůl. Ze všeho vymícháme těsto.

Pekáč vymažeme vstvičkou másla, rozložíme do něj těsto a pečeme dozlatohněda. Stav pečení kontrolujeme špejlí. Toč musí být propečený.

Upečený jihočeský toč podáváme horký.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeský toč

Zpět na recept