Jihočeský toč

Jihočeská specialita. Bramborák pečený v troubě.


2.9892x
45 min

Postup přípravy

Oddělíme si asi 300g brambor a ve slupce je uvaříme doměkka. Pak ze scedíme a necháme vychladit. Chlazení můžeme urychlit studenou vodou. Syrové i uvařené brambory oloupeme. Oboje nastrouháme. Přidáme k nim mouku, mléko a podle chuti kmín a sůl. Ze všeho vymícháme těsto. Pekáč vymažeme vstvičkou másla, rozložíme do něj těsto a pečeme dozlatohněda. Stav pečení kontrolujeme špejlí. Toč musí být propečený. Upečený jihočeský toč podáváme horký.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jihočeský toč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena