Jihočeský kapr Jordán

Porce kapra opečeného na tuku a na víně.


3.73x
30 min

Ingredience

sůl
máslo
tuk
300 mlvoda
1 kscitron
200 mlčervené víno
1.5 kgvykuchaný kapr

Postup přípravy

Očištěného a vykuchaného kapra opláchneme, nasekáme na porce, které osolíme a na horkém tuku opečeme po obou stranách. Opečeného kapra mírně podlijeme vodou, červeným vínem a podusíme. Šťávu ochutíme citronovou šťávou, dochutíme solí, zjemníme máslem a krátce ještě prohříváme pod pokličkou. Jihočeský kapr Jordán chutná nejlépe s různě upravenými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jihočeský kapr Jordán

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena